Spis de rette kosttilskud til moden hud  

af Redaktionen
26. juli 2021
Kommentarer 0

Når du bliver ældre, vil du typisk opleve en masse forandringer i huden, når østrogenniveauet falder og menopausen begynder. Disse ændringer er bl.a., at din hud bliver mere tør, samtidig med, at huden mister en del kollagen og dermed bliver mindre spændstig og mere tynd.

Derfor kan det være en god ide at pleje huden indefra, så du får givet din hud den mest optimale pleje. Det gør du nemmest ved at spise en sund og varieret kost, men enkelte gange kan det være nødvendigt at supplere med nogle kosttilskud. Her kan du se, hvad eller hvilke kosttilskud, du skal spise, så den modne hud får den mest optimale pleje.

Fugt huden

Skønhed kommer indefra. Det ordsprog kender du garanteret. Men egentlig er det ikke helt ved siden af, da det siges, at 80% af hudplejen skal komme indefra, hvor de sidste 20% er udefrakommende virkemidler som eks. cremer, sera og lign. Derfor giver det altså god mening at pleje huden indefra.

Mange kvinder døjer med tør hud i overgangsalderen, og derfor er det vigtigt, at du husker at fugte huden. Du kan bruge nok så mange cremer, men hvis din hud er dehydreret, vil cremerne ikke gavne ret meget. En god måde at give huden fugt på, er bl.a. at drikke en masse vand, så din hud ikke ender med at blive mere tør. Når du drikker rigeligt med vand, opretholder du kroppens væskebalance, og din hud fugtes igennem. Med en gennemfugtet hud mindsker du også fine tørhedslinjer.

Kosttilskud til moden hud

Hvis du gerne vil give huden optimal pleje indefra, kan du også supplere med et kosttilskud. Der findes flere forskellige slags kosttilskud, alt efter, hvordan din huds tilstand er.

Imedeen

Imedeen har lavet et kosttilskud til kvinder på 50+. Kosttilskuddet indeholder specielt sammensatte ingredienser der plejer og nærer huden indefra. Imedeen Prime Renewal hjælper med at danne kollagen i huden, hvilket gør huden mere spændstig, samtidig med, at det minimerer rynker og fine linjer. Tilskuddet fås i tabletform og er derfor meget enkelt at indtage.

A-vitamin

A-vitamin er endnu et effektivt redskab til at pleje moden hud, da det kan være med til at minimere rynker. Derfor er A-vitamin også et godt vitamin for dig med moden hud. Men selvom du måske har cremer med A-vitamin, kan du også overveje at indtage vitaminet, hvis du vil se en større forskel på huden. Gode kilder til A-vitamin er fisk, fiskelever, mejeriprodukter og æg, samt grove grøntsager som gulerødder og grønkål.

Omega-3

Moden hud har tendens til at blive tør, fordi huden holder mindre godt på fugten, jo ældre, du bliver. Derfor er det også en god idé at smøre huden indefra. Udover at drikke en masse vand, bør du endvidere indtage rigeligt med Omega-3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer er rigtig gode til at smøre og fugte huden indefra. Huden vil få en smukkere og glattere glød og gøre huden mere elastisk, hvilket medvirker, at dine rynker mindskes. Så frem med fisken, eller tag et tilskud med fiskeolie, hvis du gerne vil have den gavnlige effekt af olien. Den sunde olie findes også i fuldkornsprodukter, hørfrø og valnødder. Du kan med fordel også indtage sunde fedtsyrer fra eks. mandler, avokado, planteolier og andre nødder.