Apoteket

Sådan undgår du at gå forgæves på apoteket

af Redaktionen
9. januar 2020
Kommentarer 0

Plejer du blot at oplyse dit CPR-nummer, når du henter medicin til dig selv eller for andre på apoteket? Så bør du læse denne artikel.
Det er nemlig ved at være slut med at kunne hente medicin uden dokumentation for at øge din og andres private sikkerhed.

Øget sikkerhed omkring personlige oplysninger

Sundhedskort

Det giver langt større sikkerhed for dig, at du har orden i dine ting, og at dit cpr-nummer, personoplysninger og medicin er fortrolig. Og netop derfor er det vigtigt, at du bliver opmærksom på, at dokumentation er nødvendig for, at du kan hente medicin i fremtiden.
Skal du hente medicin til dig selv, er det derfor vigtigt, at du husker dit gule sundhedskort, som du enten kan scanne, når du ankommer til apoteket, eller kan vise det til personalet bag skranken.
Ved at du scanner kortet, når du ankommer, sparer personalet tid på at finde dig frem i systemet, da velkomstskærmen automatisk forbinder dit cpr-nummer til dit nummer i køen.
Har du glemt dit sundhedskort, er det en god idé at skrive dit cpr-nummer ned på en lap papir i stedet for at sige det højt, så andre ikke kan høre det, og det samme kan du også gøre med din medicin, hvis du ikke ønsker, at andre skal høre, hvad du skal hente.

Husk fuldmagt når du skal hente medicin for andre

Skal du derimod hente medicin for andre, som måske ikke selv har mulighed for det grundet sygdom eller andet, er det vigtigt, at vedkommende laver en fuldmagt til dig, så du ikke går forgæves på apoteket.
Derudover skal du også bruge personens sundhedskort, da det snart ikke er nok blot at have cpr-nummeret med på en seddel.
Husk desuden også at få skrevet ned hvad det er for noget medicin, du skal hente for at undgå forvirring for personalet på apoteket. Ofte har ældre nemlig mange forskellige recepter liggende på apoteket, som ikke nødvendigvis skal hentes samtidig.

Sådan laves en fuldmagt

Fuldmagt

Skal du hente medicin for andre, eller skal andre hente medicin for dig, er det som sagt vigtigt, at du får lavet en fuldmagt, til vedkommende som henter medicinen.
Her kan du eksempelvis skrive, hvad dit navn er, din adresse, dit telefonnummer, cpr-nummer, dato samt hvilken medicin det drejer sig om, hvis du får flere forskellige former for medicin, og kun noget af det skal hentes.
Derudover skal du skrive, at du giver samtykke til, at vedkommende må hente din medicin på apoteket. Husk desuden også en underskrift på fuldmagten samt at give vedkommende dit sygesikringsbevis med for en sikkerheds skyld.

Vær sikker på at der kan hentes medicin på din recept

Recept

Hvis du er i tvivl om, der er flere gange tilbage på din recept, kan du på www.sundhed.dk se alle dine recepter, samt hvor mange gange du fortsat kan hente medicin på dem.
Derudover er der også lavet en app, kaldet Medicinkortet, som giver dig hurtigt overblik over din medicin. Her kan du også nemt og hurtigt sende anmodninger til din læge om at forny dine recepter.
På denne måde undgår du selv- og den som eventuelt henter medicin for dig at gå forgæves på apoteket.