glade pensionist damer

Sådan kommer du i gang med pensionisttilværelsen

af Redaktionen
12. august 2022
Kommentarer 0

At gå fra en dagligdag med arbejde og travlt til en hverdag uden job, kan for mange seniorer være noget af en omvæltning og noget, kroppen og hovedet lige skal omstilles til.

Som pensionist har du nu muligheden for at trække dig tilbage i ro og mag og nyde en hverdag uden faste mødetider og stramme deadlines. Men hvordan får du bedst vænnet hovedet og kroppen til et liv i frihed?

Læs vores gode tips til, hvordan du bliver klar til et liv som pensionist.

Få en hobby

Når du ikke længere er på arbejdsmarkedet, er der heller ingen kollegaer at snakke med i frokostpausen eller ved kaffemaskinen. For nogle er det en træls omstilling ikke at have nogle at tale med, særligt hvis du er alene eller din partner stadig er på arbejdsmarkedet. Derfor kan det være en god idé at få dig en hobby eller lign., som du kan bruge tid på i hverdagen. Med en hobby og/eller sportsaktivitet får du mulighed for at komme ud fra hjemmets fire døre og opleve noget andet og se andre mennesker. Det kan være med til at give dig en bedre start på tilværelsen som pensionist.

Du bestemmer helt selv, hvad du ønsker at lave, hvornår og med hvem. Måske er golf lige dig? Eller også nyder du at gå i teateret, biografen eller på museum med andre ligesindede. Det vigtigste er, at du gør noget for dig selv, som gør dig glad. På den måde risikerer du ikke at blive ensom og hade friheden ved pensionistlivet.

Sørg for at have overskud og energi

Selvom du ikke går på arbejde mere, er det stadig vigtigt, at du opretholder et vist energiniveau. Når du har godt med energi og overskud i hverdagen, kan du bedre overskue de forskellige aktiviteter, være sammen med familien eller lign. For at få den rette energi din krop har brug for, skal du huske at spise nok mad, og særligt protein, samtidig med at det er vigtigt at holde kroppen i form ved fysisk motion. Du kan også vælge at supplere med forskellige kosttilskud, der giver et skud energi, som eks. Gerimax energy, som fås på apoteket online.

Tag dig tid til at finde fodfæste

Et nyt liv som pensionist i den tredje alder er en stor omvæltning, og derfor skal du ikke forvente, at du mentalt og fysisk er klar til det fra dag 1. Rigtig mange kommer til at savne den faste struktur i hverdagen fra dagene på arbejdsmarkedet.

For at forberede dig bedst muligt, kan du inden din pension begynder, lave en seddel over de ting, du gerne vil have ud af, at du er pensionist, så du ikke blot spilder tiden væk. Du bør dog samtidig holde fokus på at tage de første dage eller uger med ro, så du kan mærke dig selv, og hvordan du har det med at være pensionist. Når dette er gjort, kan du hive fat i listen og se på, hvad du gerne vil opleve eller bruge tiden på.

Vær i god tid

ældre par planlægger fremtidSom nævnt ovenfor, er det en god idé at være på forkant med, hvordan dit liv skal se ud som pensionist, inden du rent faktisk bliver det. Dermed mindsker du risikoen for ensomhed, og du har noget at glæde dig til. Du kan også se på, om din arbejdsplads vil lade dig blive længere, hvis du gerne vil det, eller trappe ned i antallet af arbejdstimer et par år før dit otium begynder.