Skin

Det sker der med din hud, når den ældes

af Redaktionen
14. februar 2020
Kommentarer 0

Din hud bliver, som du nok allerede har bemærket, mere sårbar med alderen. Det betyder, at huden hos ældre får øget risiko for at udvikle hudproblemer. Netop derfor stiger behovet også for bedre hudpleje. Bliv klogere på emnet i artiklen herunder, hvor vi også vil give dig et bud på creme, som er rigtig god til tør og ældet hud.

Hudens funktioner nedsættes med tiden

Aldring

Jo ældre du bliver, des mere rynket, tør og tynd bliver din hud, hvilket er med til at gøre den mere sart og modtagelig overfor eventuelle sygdomme og problemer.

Dette skyldes, at de to vigtige fibre, elastin og kollagen, der befinder sig i læderhuden og blandt andet bidrager til at styrke, støtte og gøre din hud mere smidig, allerede fra 25-års alderen vil få nedsat funktion. Dette gør, at din hud gradvist mister sin smidighed og styrke – især hvis du har opholdt dig meget i solen, da UV-stråler nedbryder elastin og kollagen.

Herudover falder produktionen af talg også med alderen. Talg er med til at fedte og smøre huden, og en nedsat produktion af denne gør derfor, at huden hurtigere bliver tør.

Hold huden tør og undgå svamp

Når din hud bliver mere slap og rynket, vil der opstå hudfolder. I disse hudfolder bliver der fugtigt, hvilket hurtigt kan medvirke til, at der opstår en infektion, da svampe som fx candidasvampen trives i fugtige miljøer.

Svamp vil ofte forekomme i armhulerne eller under brystet, hvor symptomerne vil opleves som kløe, skæl eller rødme. Ønsker du at undgå sådanne infektioner, er det vigtigt, at du vasker din hud med milde u-parfumerede sæber, og tørrer dig grundigt efterfølgende. Hyppig vask med normal skrap sæbe kan nemlig være med til at forstyrre hudens integritet, hvilket vil reducere dens evne til at forebygge en infektion.
Desuden er det også anbefalelsesværdigt at holde huden tør ved at klæde sig i uld- eller bomuldstøj, som lader huden ånde og eventuel sved fordampe.

Korrekt pleje og forebyggelse

Pleje

Med pleje og kontrol kan mange potentielle hudproblemer i ældre hud minimeres eller forebygges, og derfor er det først og fremmest vigtigt, som nævnt tidligere, at du har en god hygiejnerutine, der kan hjælpe med at forebygge infektion og irritation.

Samtidig kræver den tørre hud, som du får med alderen, ekstra god hudpleje, da den ellers hurtigt vil komme til at klø, hvilket kan bidrage til eksem eller infektion. Især dine skinneben er særligt udsatte, da huden ofte bliver meget tør i dette område. Netop derfor er det vigtigt, at du styrker og beskytter din hud med en god og fed fugtighedscreme.

Mirakelmiddel mod tør hud

I dag fås fugtighedscremer med forskelligt fedtindhold, og her skal du vælge det indhold, som passer til, hvor tør din hud er. Eventuelt kan du spørge personalet på dit lokale apotek til råds. Dog vil vi foreslå dig en creme, som alle seniorer med tør hud bør have, og det er Multibalmen fra mærket Ecooking. For når du først har fået kendskab til Ecookings Multibalm, vil du aldrig undvære den på grund af dens mange forskellige anvendelsesmuligheder.

Multibalmen kan nemlig bruges alle steder på kroppen, og er især god, hvis du har meget tør hud på fx hænder, ansigt, hæle, læber eller albuer.
Desuden indeholder denne creme kun ingredienser, som er gode for din krop, og indeholder ikke farlig kemi. Find cremen i Matas eller på dit apotek.