Rejser

Vinteren er højsæson for seniorrejser. Er du rask nok til at tage afsted?

af Redaktionen
2. januar 2020
Kommentarer 0

Er du også en af de mange seniorer som flygter fra den danske vinters mørke og kulde?
Mange seniorer rejser nemlig til varmere himmelstrøg i månederne fra oktober til marts, og mange har da også både overskuddet og helbredet til at rejse afsted for at nyde livet.
Dog stiger antallet af anmeldelser om sygdomme og skader, når seniorerne rejser afsted på vinterferie, og derfor er det vigtigt, at du har styr på, om du er rask nok og dækket ordentligt til at tage på ferie.
Bliv klogere på emnet her i artiklen.

Husk at tjekke hvordan du er dækket

Forsikring

I 2018 udgjorde skaderamte personer over 60 år over en fjerdedel af det samlede antal sager på alarmcentralen for ulykkes- og skaderamte feriegæster.
Og netop derfor opfordrer SOS International, assistancevirksomheden som ejes af nordiske forsikringsselskaber, nu alle seniorer at tjekke, hvordan deres forsikring dækker, hvis de skulle ske at blive ramt af sygdom eller ulykker på deres ferie. Og det skal tjekkes FØR rejsen begynder.
Her gælder det både om at få tjekket, hvordan din rejseforsikring og det blå sygesikringskort dækker i det land du rejser til.
En god tommelfingerregel siger, at din rejseforsikring som regel dækker, hvis du kommer til skade eller bliver akut syg på din ferie. Og den gælder også, hvis der opstår en forværring af en sygdom eller lidelse, som ellers har været i ro før du rejste.
Dog dækker alle rejseforsikringer vidt forskelligt, og derfor kan det være svært at aflæse de mange betingelser for at vurdere, om du risikerer ikke at være dækket på din ferie.

Få lavet en individuel forhåndsvurdering

Og netop derfor er det en rigtig god idé at få lavet en individuel risikovurdering, hvis du er kronisk syg, og er bare det mindste i tvivl.
En sådan forhåndsvurdering er hos de fleste forsikringsselskaber gratis, men dog kan de ske at koste omkring 200 kroner hos nogle. Dette kan du dog tjekke hos dit forsikringsselskab, før du får vurderingen lavet.
Dog er det alle pengene værd at få lavet den for at være på den sikre side.

Vælg et rejsemål tæt på

Europa

En anden god idé når du står og gerne vil afsted på ferie er, at du husker at tænke på, at du som ældre kan være mere skrøbelig end andre. Og netop derfor er det en god idé at tænke realistisk, når du vælger din rejsedestination.
En god idé er derfor at vælge en destination, som befinder sig i Europa, så din rejsetid er kortere end langture, hvor du skal sidde mange timer i et fly, da det tager hårdt på din krop at flyve i mange timer af gangen.
Desuden er det med et rejsemål tættere på også langt nemmere at komme hjem, hvis uheldet skulle se at være ude.
På samme tid er det heller ikke særlig rart at ligge på hospitalet på den anden side af jorden, hvor behandlingen ofte ikke er af samme standard som Danmark.