Rejse

Flytter du til udlandet? Så kan du måske få din pension med

af Redaktionen
6. januar 2020
Kommentarer 0

Hvis du rejser på ferie i udlandet et par gange om året i kortere perioder, har det ingen betydning for din pension og eventuelle tillæg, hvis du normalt fast bor i Danmark.
Men dog er reglerne noget anderledes, hvis du er pensionist og rykker teltpælene op for at flytte til udlandet. Så er det nemlig ikke længere sikkert, at du kan beholde de tillæg, du får som pensionist i Danmark, og derfor er det vigtigt at du kontakter Udbetaling Danmark i tilfælde af udenlandsflytning.
Bliv klogere i artiklen herunder.

Ansøg selv om pension

Ansøgning

Når det kommer til at få pensionen med til udlandet ved flytning, er det forskelligt, hvilke regler der gælder, alt afhængig af hvilket land du er flyttet til.
Mener du, at du er berettiget til førtids- eller folkepension, kan du hente et ansøgningsskema på Borger.dk under ”Pension” eller ved at kontakte Udbetaling Danmarks internationale pensionsafdeling.
Når du først har ansøgt, vil din sag blive påbegyndt den dato, du har indgivet ansøgningen.
Her vil Udbetaling Danmark vurdere om dit ophold ses som værende midlertidigt eller som en reel flytning. Derudover tager de også stilling til, om du kan få din pension med til udlandet, og hvilke dele af din pension du kan få udbetalt i udlandet, da det sjældent er hele summen, som du får i Danmark, der kan blive udbetalt, hvis du flytter til et andet land.
Er du dansk statsborger, og altid har arbejdet og boet i Danmark, vil du dog oftest kunne tage din pension med til EU og til et af de nordiske lande, som ikke er EU-medlemmer.

Du risikerer at miste dine tillæg

Pension

Ender du med at få pensionen med dig til udlandet, skal du efterfølgende sende en leveattest samt en bekræftelse hvert år til Udbetaling Danmark for at bekræfte, at du er i live, og herudover kan Udbetaling Danmark også finde på at forlange dokumentation med oplysninger om dine formue- og indtægtsforhold.
Flytter du permanent til et andet land, kan du dog sagtens risikere, at du ikke får lov at beholde de tillæg, som du tidligere har fået udbetalt som pensionist i Danmark.
Dette vedrører blandt andet varmetillæg og personlige pensionstillæg, da disse ikke automatisk vil blive udbetalt i andre landet.
Derfor skal du altså selv huske at søge om disse, efter at du er flyttet permanent til udlandet.

Har du spørgsmål?

Ønsker du flere svar om pension i udlandet, kan du altid kontakte Udbetaling Danmark på deres telefon 70128061, hvis du på nuværende tidspunkt bor i Danmark, og på telefon 70128055 hvis du allerede bor i udlandet.