Grand children

5 gode råd: Sådan bliver du en god bedsteforælder for dine børnebørn

af Redaktionen
6. februar 2020
Kommentarer 0

Faktisk begynder din karriere som bedsteforælder allerede den dag, dine børnebørn bliver født. Men hvordan sikrer man sig, at blive den perfekte bedsteforælder som vi alle ønsker os at være?
Bliv klogere i artiklen herunder hvor vi vil give dig 5 gode råd til hvad du kan lave sammen med dine børnebørn.

 

 1. Skab traditioner eller ritualer

  Aktiviteter
  Find på et særligt ritual som kun sker, når børnebørnene er hos dig. Lav eksempelvis en god og speciel morgenmad, en bestemt aktivitet I nyder sammen, et særligt ritual når børnene skal sove eller noget helt fjerde.
  For hvad er bedre end at kunne mindes de fantastiske ting, som kun skete ved Bedste som barn?

 

 1. Deltag aktivt i børnenes liv

  Giv dine børnebørn det som de har allermest brug for: Tid og nærvær.
  Deltag i så mange bedsteforældredage som muligt i børnenes daginstitutioner og skoler, hent dem efter skole, kør med dem til deres sportsgrene.
  Dine børnebørn elsker at have dig som en fast del af deres liv, og derfor er det godt, hvis du kan deltage mest muligt.

 

 1. Giv mere personlige gaver til jul og fødselsdage
  Leg

  I dag har det taget overhånd, når det kommer til gaveræset til jul og fødselsdage, og derfor kan det ofte være svært at finde den rigtige gave, som skiller sig ud, og ikke blot bliver en tilfældig ud af de mange, som barnet pakker op, og måske allerede har glemt alt om i næste uge.
  Gør det derfor i stedet til en tradition at give dine børnebørn ”billetter” til oplevelser, som I kan opleve og lave sammen i fællesskab. Så har I sammen noget at se frem til.

 

 1. Bevæg jer udenfor

  Børn elsker at lege og gå ture på stranden eller i parken, og derfor kan ture ud i naturen være et godt springbræt til nogle fantastiske minder og eventyr.
  Lange gåture kan give jer masser af interessante ting at snakke om, mens en så simpel ting som at slå smut langs havet kan være en stor og fascinerende oplevelse for et barn.

 

 1. En pause fra hverdagen
  Samvær

  Mange børn lever i dag i en stresset hverdag med deres forældre, da mange ting skal nås i løbet af en dag.
  Lav det at være hjemme hos dig til et hvilested og et ”helle” for børnene, så de her kan slappe af og nyde et pusterum uden stress og jag.
  Et roligere samvær med dine børnebørn vil give dem en fornemmelse af, at du har tid til dem, og at de ikke behøver at skynde sig, hvilket vil give dem mere tid til at tænke, reflektere og føle. Og så vil det på samme tid styrke båndet til dig, da det bliver et frirum at besøge Bedste.