Bankboks

Har du overvejet at sikre dine værdier i en bankboks hos banken?

af Redaktionen
7. januar 2020
Kommentarer 0

Ikke meget er værre end at miste et vigtigt dokument, smykker eller dit uvurderlige arvestykke fra din familie, hvis du har indbrud, brand eller andre skader på dit hjem, hvor du mister uerstattelige ting.
Men vidste du, at du kan få en boks i banken til de værdier, som du ønsker at sikre allermest?
Bliv klogere i artiklen herunder.

Få opbevaret dine ting hos banken

Bankboks i banken

Måske lyder det gammeldags, men faktisk er der i dag stadig stor efterspørgsel efter at få opbevaret sine ting i en bankboks hos banken.
Rigtig mange vil nemlig gerne kunne sove godt om natten, uden at skulle bekymre sig om at miste deres vigtige værdigenstande.
Og ved køb af en bankboks hos din bank kan du opbevare, lige hvad du ønsker.
Banken har typisk to forskellige bankbokse, som du kan købe: Den ene kan du selv betjene, og her har du altid direkte adgang til den i bankens åbningstider, mens den anden kræver, at din bank lukker dig ned til boksen, som befinder sig på et sted, hvor du kan være sikker på, at der ikke er nogen der iagttager dig. Her kan du nemlig være helt uforstyrret.

Et billigere alternativ til et pengeskab

Personlige ejendele

Ofte vil prisen for oprettelse af en bankboks i din bank koste omkring 300 kroner, hvorefter du årligt skal betale 300-900 kroner alt afhængig af, hvilken størrelse og type boks du vælger.
Dette er altså et billigere alternativ til et pengeskab, da et pengeskab på ingen måde er billigt, og ofte hurtigt kan løbe op i over 10.000 kroner.
Dog er fordelen ved et pengeskab, at du ikke behøver begive dig hen til banken for at få adgang til dine værdier, og i stedet kan have dem hjemme.
Men ønsker du at spare penge, er en bankboks hos banken altså virkelig værd at overveje.
Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle banker, der tilbyder bankbokse i alle deres afdelinger.

Disse ting skal du huske hvis du får en bankboks

Vælger du at få anskaffet dig en bankboks hos banken, er der flere ting, der er vigtige at huske. Og disse har vi skrevet i form af fire gode råd herunder, til dig som har en bankboks.

Husk dokumentation

I forhold til forsikring på dine værdigenstande er det en god idé, at du får lavet dokumentation for, hvad det er, din bankboks indeholder. Her er vurderinger, billeder og kvitteringer rigtig gode at have.

Opbevar dine nøgler sikkert

Når du køber en bankboks, får du altid to nøgler, som kan åbne boksen, og derfor er det en god idé, at du opbevarer disse et sikkert sted og helst hver for sig, da du selv kommer til at betale omkostningerne til ændring af låsen, nye nøgler eller en opbrydning af boksen, hvis begge nøgler forsvinder.
Har du derimod en kode til boksen, er det vigtigt, at du får den skrevet ned og gemt et sikkert sted, som du ikke glemmer, hvor er.

Overvej værdien i din bankboks

En anden god idé er, at du overvejer hvor store værdier, der skal ligge i dit skab, da det anbefales, at man ikke opbevarer værdier, der overstiger 250.000.

Dækker din forsikring?

Fordi at din bank ikke kender til indholdet af din bankboks, er det dit eget ansvar, at du selv får forsikret indholdet i boksen mod brand, tyveri, oversvømmelse eller andet. Undersøg derfor hos dit forsikringsselskab om det dækker, hvis der skulle ske noget med dine ejendele.