Derfor bør du overveje at anskaffe dig en robotstøvsuger

af Redaktionen
3. januar 2020
Kommentarer 0

Synes du, at det kan være hårdt og opslidende på kroppen, når du kaster dig over en ugentlige rengøring? Så bør du overveje at investere i en robotstøvsuger, som kan hjælpe dig med den daglige grov-rengøring. Har du kæledyr er den især en investering værd.
Læs videre på denne artikel og bliv klogere på fordele og ulemper ved at anskaffe dig den lille støvsuger, som selv gør dit hjem rent.

Hvad er en robotstøvsuger?

Støvsuger

En robotstøvsuger er en lille støvsuger, som har et indbygget navigationsapparat som gør, at den selv kan navigere rundt i dit hjem for at gøre rent.
Maskinen kan køre på de fleste typer af gulvbelægning og indstiller automatisk dens børster efter underlaget.
Maskinen afgrænser selv sine støvsugningsområder ved hjælp af små infrarøde sendere, som danner en usynlig grænse, som robotten ikke kører over.
Indbyggede sensorer forhindrer derudover støvsugeren i at ramme hårdt ind i faste genstande og hjørner for at undgå eventuelle skader.
Når maskinen er færdig med at gøre rent, finder den selv tilbage til sin ladestation. Normalt vil den kunne køre 1-2 timer efter en ladning, som også typisk varer en times tid.
Den første kommercielt fremstillede robotstøvsuger kom på markedet for snart tyve år siden, og derfor er rigtig mange danskere i dag ejer af en, da prisen efterhånden er dalet en del, siden den blev lanceret i 2001.

Overtager dog ikke rengøringen helt

Selv om robotstøvsugeren er en rigtig smart opfindelse, – og især til ældre som har ekstra brug for hjælp i dagligdagen – kan den desværre ikke overtage hele rengøringen i dit hjem.
Den lille støvsuger kommer nemlig ikke rundt alle steder, og på samme tid er den heller ikke suveræn til at fjerne støv fra gulvtæpper og lignende.
Dog er den stadig en rigtig god investering og et fremragende supplement til din daglige rengøring, da den er grundig og kommer godt ud i hjørnerne og ind under dine møbler, da den typisk kun er 15 cm høj.
Dog kommer det også meget an på hvordan du bor, da robotstøvsugere fungerer bedst i hjem, som ikke har for mange pyntegenstande, ledninger og møbler.
Har du kæledyr som hund og kat er den dog endnu mere anbefalelsesværdig, da robotstøvsugere ofte er bedre til at fjerne katte- og hundehår, end almindelige støvsugere er.

Fordele og ulemper ved robotstøvsugeren

Rengøring

En robotstøvsuger kan være en rigtig stor hjælp i din hverdag, men dog kan den også være til besvær, hvis den ikke passer til dit hjem.
Derfor er det vigtigt at du undersøger nærmere, hvor robotstøvsugere ikke fungerer henne.
Eksempelvis er robotstøvsugerens spidskompetence at fjerne krummer på hårdt underlag som klinker, parketgulv eller lignende, men har du plankegulve med dybe revner eller ujævnheder, kan den have svært ved at rengøre dit hjem optimalt.
Derudover elsker maskinen store rum med fri gulvplads, hvor der er færrest mulige hjørner og kanter, som også kan være en stor udfordring for støvsugeren, hvis du har mange af disse.
På samme tid er det også vigtigt at vide, at støvsugeren fejer mere end den suger, og derfor er der i dag ingen af robotterne på markedet, der klarer at fjerne støv på gulvtæpper, hvis dit gulv er belagt med sådan et.
Dog er robotstøvsugere meget nemme at betjene, da du enten kan indstille dem til at starte på en fast dag om ugen eller kan sætte dem i gang med et enkelt klik, når du tager hjemmefra.