Stue med gaspejs

Sådan vælger du den perfekte gaspejs til dit hjem

af Redaktionen
9. maj 2023
Kommentarer 0

En gaspejs kan tilføje varme og skabe en indbydende atmosfære i hjemmet. Foruden dette er gaspejse dog også ideelle som dekorative elementer, og kan tilføje stil og æstetik til boligen.

For seniorer kan begge dele spille en rolle i forhold til valget af den rigtige gaspejs. For selvom formålet med en gaspejs er at opvarme boligen, er det lige så afgørende, at gaspejsen skaber en flot æstetik.

Det smukke design på mange gaspejse er derfor også en af årsagerne til, at mange vælger en gaspejs til opvarmning af boligen fremfor alternative varmekilder.

I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de overvejelser du bør gøre dig, når du ønsker at investere i en gaspejs, og giver vi dig tips, der kan hjælpe dig med at vælge den perfekte gaspejs til dit hjem.

Find den rette placering

Måske har du allerede fundet det perfekte sted at placere din nye gaspejs. Hvis ikke, er det en god idé at gøre dig nogle overvejelser omkring dette som noget af det første. Pejsens placering spiller nemlig en væsentlig rolle, når det kommer til designet på pejsen.

Hvis du gerne vil have, at pejsen skal bygges ind i væggen for enden af rummet, skal du for eksempel ikke vælge en fritstående gaspejs. Vil du derimod gerne placere pejsen midt i rummet, så den fungerer som en form for rumdeler, skal du ikke vælge en frontpejs eller hjørnepejs.

Find derfor frem til, hvor du gerne vil have din gaspejs installeret henne. Her er det også en god idé at overveje, om du ønsker, at pejsen skal være fokuspunkt eller placeres mere diskret i dit hjem.

Vælg stil og design på gaspejsen

Tunnel gaspejs

Når du har fundet ud af, hvor pejsen skal placeres, skal du i gang med at overveje stil og design på gaspejsen. Det rette design på gaspejsen kan være med til at skabe lige præcis det udtryk du ønsker i din bolig.

Gaspejse findes i en lang række af forskellige designs og stilarter. Gaspejsens design og type afhænger særligt af placeringen. Her kan du for eksempel vælge mellem en hjørne-gaspejs, en indbygget front gaspejs, en tunnel gaspejs, en fritstående gaspejs eller en tresidet gaspejs.

Mulighederne i forhold til design og type er mange, og der er mindst ligeså mange muligheder, når det kommer til gaspejsens stil. Vælg derfor en gaspejs, der passer bedst til din boligindretning, og som skaber det udtryk og den stemning du ønsker.

Find frem til gaspejsens størrelse

Gaspejsens størrelse er også væsentlig at overveje. Her skal du kigge på, hvor stort et område gaspejsen skal opvarme. Gaspejsens varme og flammestørrelse kan ofte justeres, men det er alligevel vigtigt, at du vælger den rette størrelse gaspejs, der passer til dit hjem.

Her bør du også overveje dit varmebehov. Hvis du blot skal bruge gaspejsens til hygge, kræver det mindre varme, end hvis du ønsker at bruge gaspejsen som primær opvarmningskilde til opvarmning af hele boligen. Du skal således både indtænke rummets størrelse og dit varmebehov, når du skal finde frem til den rette størrelse gaspejs.

Når du skal finde frem til størrelsen på gaspejsen, skal du også tage højde for, hvor godt din bolig er isoleret, da en dårlig isolering kræver mere varme. Få eventuelt vejledning af forhandleren til at vælge den rette størrelse.

Overvej betjeningsmuligheder og sikkerhedsfunktioner

For seniorer kan det være en god idé at vælge en gaspejs, som har nem betjening og tilgængelighed. De fleste gaspejse kan betjenes med en fjernbetjening, men det kan være forskelligt, hvilke funktioner der er på fjernbetjeningen.

Overvej derfor at vælge en gaspejs med forskellige nyttige funktioner, som kan styres via fjernbetjeningen. Dette gør det nemt og bekvemt at styre pejsen.

Du kan i den forbindelse også overveje, hvilke sikkerhedsfunktioner du ønsker, der skal være på din gaspejs. Det kunne for eksempel være automatiske sikkerhedsafbrydere, som lukker ved for højt tryk i pejsen, eller overvågning af gasforbruget. Med disse sikkerhedsfunktioner kan du mindske risikoen for eventuelle ulykker.