Gaspejs i hjem

Nyd flammerne uden besvær: Derfor er gaspejse en seniorvenlig løsning

af Redaktionen
23. marts 2023
Kommentarer 0

Er du på udkig efter en pejs eller brændeovn, der kan opvarme hjemmet og samtidig sprede en hyggelig stemning på de kolde dage, kan det være, at du skal tage et nærmere kig på gaspejse.

En gaspejs giver ligeså meget varme som en brændeovn, men har derudover nogle seniorvenlige funktioner, der gør denne type pejs til en god varmekilde til personer i den tredje alder.

Herunder kan du læse om, hvad forskellen mellem en brændeovn og gaspejs er, og blive klogere på, hvilke funktioner der gør en gaspejs til en ældrevenlig og god opvarmningsløsning.

Forskel mellem brændeovn og gaspejs

Brændeovne har længe været en populær varmekilde, som rigtig mange danske husstande har installeret i deres hjem. En brændeovn er da også en god opvarmningsløsning, som spreder masser af varme og hygge. En brændeovn bruger træ til afbrænding, hvilket er billigt og effektivt. Til gengæld kan det være besværligt at anskaffe og tænde op med brænde. Samtidig afgiver det røg, sod og aske ved forbrænding, hvilket gør, at brændeovnen er mere besværlig at rengøre. En brændeovn kræver skorsten, og er derfor også omfattende at installere i hjemmet.

Gaspejse er efterhånden også blevet en populær varmeløsning, da den både er æstetisk flot og meget effektiv. Gaspejse bruger enten naturgas eller flaskegas til opvarmning, og fås i flere forskellige designs, der giver mange muligheder i forhold til placering af pejsen. En gaspejs kræver ikke det store i forhold til optænding, og er desuden nem at vedligeholde og rengøre, da den hverken afgiver røg, sod og aske. En gaspejs er lidt dyrere end en brændeovn, hvilket skyldes, at de ofte har et eksklusivt design samtidig med en del teknik, der gør gaspejsen nem at anvende.

Mand sidder foran pejs

Seniorvenlige funktioner på gaspejse

En gaspejs er således mere brugervenlig end en brændeovn, og kræver ikke lige så meget af brugeren af pejsen. Herunder kan du læse mere om nogle af de specifikke funktioner, der gør en gaspejs brugervenlig og dermed mere seniorvenlig.

Elektronisk optænding

En gaspejs har elektronisk optænding og slukning. Det vil sige, at du med en gaspejs blot skal trykke på en knap på fjernbetjeningen for at tænde og slukke gaspejsen. Dette gør det langt nemmere, men også sikrere at tænde for pejsen i modsætning til en brændeovn, hvor du skal fyre brændet med tændstikker eller lighter.

Fjernbetjening til styring

På fjernbetjeningen er det derudover muligt at justere varmen og flammernes størrelse, så du kan opretholde en konstant og behagelig temperatur i rummet, uden at du behøver at rejse dig. Nogle moderne gaspejse kan desuden betjenes via en app, hvilket også gør det nemt at anvende pejsen.

Indbyggede sikkerhedssystemer

I nogle moderne gaspejse er der indbygget sikkerhedssystemer såsom overvågning af gasforbrug og flammetemperatur, der sikrer, at der ikke opstår en gaseksplosion eller andre ulykker, og dermed hjælper med at beskytte mod potentielle farer ved at slukke for pejsen i tilfælde af, at der skulle opstå et problem.

Ingen vedligeholdelse

Som nævnt er der ikke nogen røg, sod eller aske, når du anvender en gaspejs. Gaspejse kræver derfor en minimal vedligeholdelse og rengøring, hvilket gør den mere praktisk og anvendelig for seniorer. Det eneste du skal gøre, er at rengøre glasset på gaspejsen med jævne mellemrum.

En gaspejs er en god løsning til seniorer

En gaspejs har således flere ældrevenlige funktioner, hvilket gør den til en god opvarmningsløsning til seniorer. En gaspejs er dermed et godt valg til dig, der gerne vil have en praktisk, effektiv og god varmekilde, som er nem at betjene. Med denne type opvarmningskilde har du nemlig rig mulighed for at nyde komforten, hyggen og de smukke flammer fra gaspejsen uden unødvendigt besvær.