Ild fra gaspejs

Få mere ud af din varme: Sådan bruger du din gaspejs effektivt

af Redaktionen
17. juli 2023
Kommentarer 0

Gaspejse er blevet kendt som et mere brugervenligt og effektivt alternativ til brændeovne. De er da også både energieffektive og væsentligt nemmere at anvende end brændeovne.

At eje en gaspejs handler dog ikke kun om at tænde for flammerne og nyde varmen. For at få mest muligt ud af din gaspejs, er det vigtigt, at du ved, hvordan du bruger den effektivt.

Derfor giver vi dig i denne artikel en række gode tips til, hvordan du øger effektiviteten på din gaspejs, og får mest muligt ud af pejsen og varmen.

Sørg for en korrekt installation

Noget af det vigtigste når det kommer til gaspejsens effektivitet, er, at den er korrekt installeret. Placering, aftræk til ventilation og korrekt tilslutning til gasforsyning er alle vigtige faktorer, der kan være med til at påvirke, hvor godt din gaspejs fungerer.

Da installation af gaspejs skal foretages af en autoriseret gasinstallatør, vil denne person kunne sikre, at din gaspejs er korrekt og sikkert installeret.

Vælg den rette størrelse

Ligesom ved brændeovne er det vigtigt at vælge den rette størrelse gaspejs, hvis du vil sikre en effektiv varme. Hvis pejsen er for stor, risikerer du, at der bliver for varmt i din bolig, og hvis pejsen er for lille, kan du risikere, at den ikke kan varme din bolig tilstrækkeligt op.

Sørg derfor for at vælge den rette størrelse gaspejs, som passer til din boligs størrelse. Ved en almindelig størrelse bolig på 110-130 kvadratmeter kan en gaspejs med en effekt på 6-7 kW være tilstrækkelig.

Du har dog også altid mulighed for at justere på flammerne og varmen ved hjælp af en fjernbetjening eller app, så du får den ønskede varme.

Sørg for en god vedligeholdelse

Seniormand rengoer gaspejs

Regelmæssig vedligeholdelse er nøglen til at holde din gaspejs i topform. Sørg derfor for at rengøre gaspejsen med jævne mellemrum.

Dette inkluderer fjernelse af snavs og støv med en støvsuger og/eller børste på de dekorative elementer inde i pejsen, rengøring af glaspartiet, inspektion af gastilslutning og regelmæssig service.

Ved at holde din gaspejs ren og velholdt, kan du sikre, at den fungerer så effektivt som muligt i mange år frem.

Vælg en energieffektiv model

Selvom gaspejse generelt er energieffektive, findes der modeller, der er designet til at bruge mindre gas, mens de stadig producerer en betydelig mængde varme.

Disse gaspejse har en indbygget teknologi, der hjælper med at regulere gasmængden og reducere gasforbruget, mens den samtidig afgiver den ønskede varme og flammebillede.

En energieffektiv gaspejs kan på den måde bidrage til et mindre energiforbrug og en lavere varmeregning.

Brug gaspejsens termostat

De fleste gaspejse har en termostat, der gør det muligt at styre temperaturen i hjemmet. Ved at indstille timeren på termostaten til en behagelig temperatur, kan du sikre, at din gaspejs ikke arbejder hårdere, end hvad der er nødvendigt. Dette kan spare dig for både energi og penge på varmeregningen.

Sluk pejsen når den ønskede temperatur er nået

Selvom det kan være fristende bare at lade gaspejsen være tændt, så den kan holde dit hjem varmt og sprede en masse hygge, er dette ikke en god idé, hvis du gerne vil spare energi.

Sørg derfor for at slukke pejsen, når dit hjem har fået den temperatur du ønsker, og du ikke længere har behov for at varme dit hjem op.

Husk også at holde gaspejsen slukket i de varmere måneder, hvor der ikke er ligeså meget behov for opvarmning. På den måde sparer du på varmen, og forlænger samtidig levetiden for din gaspejs.