Derfor skal du gå en tur – 5 fordele

af Redaktionen
18. maj 2021
Kommentarer 0

Du ved godt, at du burde dyrke lidt mere motion og generelt være lidt mere aktiv. Ofte kan det være svært at komme i gang, men når du først er startet, vil du helt sikkert komme til at elske det. Det er enormt sundt for dig og din krop at gå ture dagligt, og derfor har vi samlet en række fordele ved gåture, som helt sikkert kan hjælpe motivationen lidt på vej.

En gåtur er godt for dit hjerte

En gåtur i det fri er rigtig godt for dit hjerte. Det er nemlig med til at nedsætte risikoen for hjerte-kar-sygdomme og forhøjet kolesterol.

Godt for dig, der har gigt

Hvid du lider af gigt, kan du helt sikkert drage fordel af at gå en tur. Bevægelserne du laver, når du går, er med til at smøre dine muskler og led. Særligt hvis du har dårlige knæ, er en gåtur en ideel motionsform, da den ikke belaster knæ og krop på samme måde som både løb eller cykling kan gøre det.

Godt for dit humør

Du har måske hørt før, at frisk luft og motion kan gøre dig glad, og det er ikke uden undtagelse. Når du bevæger dig ud i naturen, vil kroppen producere endorfiner, også kaldet lykkehormoner, og det er dem, der er med til at gøre dig gladere og give dig mere overskud. Derudover er endorfinerne også med til at mindske eventuelle stresshormoner.

Du får frisk luft

Der er bare et eller andet over en dejlig frisk luft der rammer ansigtet, når du er ude at gå. Det føles rart og giver dig et øget velvære. Samtidig er frisk luft bedre for dig end et dårligt indeklima. Går du om eftermiddagen, kan du måske også være heldig at få lidt sol med på vejen, og det er jo endnu en humørbooster og en god kilde til D-vitamin.

Du sover bedre

En god gåtur i den dejlige natur reducerer som bekendt dine stresshormoner. Dette bevirker, at du er afslappet og rolig, når du går en tur. Hvis du har været inde en hel dag, uden megen bevægelse, kan kroppen trænge til at være fysisk aktiv, selvom du måske føler dig træt i hovedet. Får du gået en tur om aftenen eller eftermiddagen, får du gjort kroppen træt også, og du vil derfor få en bedre søvn.

Sådan kommer du i gang med at gå ture

Al begyndelse er svær, og når det kommer til at gå ture, handler det om at gøre det til noget hyggeligt, frem for en sur pligt, fordi du vil være sundere. Hvis du allierer dig med din ægtefælle eller en god ven/veninde, som kan være din gå-buddy, vil det formentlig føles lidt sjovere. Du kan selvfølgelig også blot tage en god lydbog i ørerne, hvis du ikke vil gå sammen med andre.

En anden ting der kan hjælpe på motivationen med at komme i gang med at gå ture er at investere i en skridttæller. Anbefalingerne lyder på 10.000 skridt, men mindre kan også sagtens gøre det. Lidt motion er bedre end ingen motion. Med en skridttæller fra Omron har du nemt få overblik over, hvor meget du har gået. Du kan nemt indstille skridttælleren til det antal skridt, du føler er passende til dig.

Skridttælleren fra Omron kan desuden gemme dine skridt, og antal kilometer du har tilbagelagt. Derudover har den mulighed for at måle kalorieforbrug. Med en skridttæller kan du nemt sætte personlige mål, hvis du vil udfordre dig selv på antal skridt eller lignende, hvilket måske også kan være med til at øge din motivation.