Senior par drikker gin

Ginsmagning! Genial hobby for seniorer

af Redaktionen
30. august 2022
Kommentarer 0

Det er jo helt forståeligt nok ikke vores seniorer, der står forrest på byens barer og natklubber og bestiller en Gin & Tonic, en Tom Collins eller en Bramble. Men det burde det måske være, for gin bringer en del gode egenskaber med sig i helbredets hellige navn.

Gin er igen blevet utrolig populært. Det har det faktisk været i mange år, men netop nu får endnu flere øjnene op for den smagfulde alkohol, der dufter så skønt af nåleskov. Nogle af dem der springer med på vognen, er vores seniorer, og det var også på tide, for de har rigtig godt af det. De har faktisk så godt af det, at de burde have ginsmagning som personlig hobby. Gin I moderate mængder altså.

Gin! Den skønne drink med de mange sundhedsmæssige fordele

Man har længe vidst, at den læskende gin er godt for helbredet. Gin er lavet på enebær, og enebær har mange forebyggende egenskaber. Udover at dufte helt fantastisk af grannåle, så er enebær også fyldt med vigtige vitaminer og næringsstoffer, der er godt for kroppen. Enebærrene kan derfor være til gavn for helbredet.

Enebær i din gin kan afhjælpe din træthed. De kan reducere væskeophobningen i din krop, forbedre dit mave- tarmsystem og din fordøjelse. Samtidig kan enebær afværge urinvejsinfektioner, og har du ømme led eller gigt, så har enebærrene også en positiv effekt på det. Enebær er også proppet med C-vitaminer, der har en gavnlig effekt mod bl.a. forkølelse og dit immunforsvar generelt.

For mange mennesker er det ny viden, men det er specielt vigtig viden for personer, der er kommet lidt op i årerne. Takket være enebær, kan gin have en positiv og gavnlig effekt på kroppen. Gin kan endda være livsforlængende, idet det kan forbedre blodomløbet.

Enebær indeholder flavonoider, og de er særdeles gode for hjerte- karsystemet. En vigtig pointe at tage med sig, når nu man er kommet op i årene. Det er dog vigtigt at understrege, at vi ikke taler om store mængder alkohol, da det er direkte skadeligt for din krop. Men i moderate mængder kan gin altså have en del sundhedsmæssige fordele for dig.

Seniorer drikker gin martini

Tag til ginsmagning med andre seniorer

Det kunne derfor være en god idé, at mødes med andre seniorer til ginsmagning. På den måde bliver du introduceret i ginnens historie, og kommer til at smage på mange forskellige slags gin fra hele verden. Du finder måske også din helt egen favorit gin.

Arrangementer med ginsmagning findes mange steder. Større vinhandlere holder ginsmagning ligesom de afholder alm. vinsmagning. Men kan du ikke finde noget i dit nærområde, så spørg den lokale vinhandel eller café. De er ofte interesseret i at hjælpe med et arrangement, hvor aftenen står i ginnens tegn.

Hvis det viser sig at blive en succes for dig og dine venner, hvilket vi selvfølgelig tror det bliver, så kunne I jo gøre ginsmagning til en månedlig udflugt. På den måde holder I også kontakten til hinanden, og hvem ved, måske kan en ginsmagning også være lejligheden til nye langvarige venskaber.