Ensom

Sådan undgår du ensomhed

af Redaktionen
16. december 2019
Kommentarer 0

Ensomhed er i dag et stigende problem blandt ældre i Danmark. Er du (også) en af de 50.000 danske ældre som føler sig ensom i hverdagen?
Så bør du læse videre på denne artikel som vil give dig gode råd til hvordan du kan undgå følelsen af ensomhed.

Mange ældre er ensomme

Ensom

I dag er ensomhed et stort problem i Danmark, og det betyder at størstedelen af os, selv har oplevet at have ensomhed inde på livet, eller måske kender nogen, som ofte føler sig ensomme.
Måske er ægtefællen gået bort, eller også er båndet blevet kappet til børnene? Der findes rigtig mange veje ind i ensomheden, og i dag har flere undersøgelser vist, at ensomhed rammer mere end hver tredje enlige ældre. Og derfor er det vigtigt, at der bliver gjort noget for at hjælpe de mange tusinde ældre, som er ensomme.
Herunder får du derefter fire måder at undgå ensomhed på.

Opsøg selv hjælp

Selv om det kan være svært at spørge om hjælp, må du aldrig være bange eller flov over at bede om hjælp for at komme ud af din ensomhed. Det kan nemlig påvirke dit helbred negativt, hvis du er ensom i længere tid af gangen.
I dag findes der nemlig flere steder til ældre, hvor det er muligt at være sammen med andre for at undgå at blive ensom. Eksempelvis arbejder Ældre Sagen hele tiden mod at skabe nye fællesskaber, både store og små, og få flest muligt med.
Ældre Sagen holder hver uge arrangementer og aktiviteter for ældre over hele landet, og her er der god mulighed for at lære nye mennesker og udvide sit netværk igennem aktiviteter som madlavning, gåture, dans, gymnastik og hobbyværksteder. Find blot en lokal afdeling hos Ældre Sagen i dit nærområde og find ud af hvad du har af muligheder.

Meld dig som frivillig

Har du mulighed for det, er en rigtig god måde at undgå ensomhed at melde sig som frivillig og lave socialt arbejde. Her vil du nemlig opleve, at der er andre mennesker som har brug for dig, og at du gør en forskel ved at møde op hos dem.
Og husk på at frivilligt arbejde kan være mange forskellige ting! Her er det vigtigt, at du finder meningen med dit frivillige arbejde. Sørg derfor for at finde en sag, som betyder noget for dig.

Find en hobby

Der findes et væld af forskellige hobbyer, og finder du en som interesserer dig, får dig ud af dit hjem, og gør at du møder andre mennesker, er det endnu en god måde at undgå ensomheden på.
Dog kan det kræve mod at komme afsted den første periode, men når du først kommer ind i rutinen, bliver det en fast del af din dagligdag, som du uden tvivl ikke vil undvære igen, når du først er kommet i gang.
En god idé er at finde en hobby hvor du, i fællesskab med andre, også kommer til at dyrke motion, da motion også er med til at bidrage til bedre humør.

Dyr kan blive dine bedste venner

Føler du dig ofte ensom, kan en anden god idé også være at få dig et kæledyr.
Dyr er nemlig de bedste selskabskammerater der findes, og hen af vejen vil de komme til at betyde lige så meget for dig, som et vigtigt familiemedlem.
Derudover kan en gåtur med din hund også være med til at møde nye mennesker på jeres vej, som helt sikkert deler samme interesse som dig, når det kommer til jeres kæledyr.