køkken

Pift køkkenet op med en makeover

af Redaktionen
2. november 2022
Kommentarer 0

Mange vælger at istandsætte køkkenet, når de flytter i et nyt hus. Dermed får de muligheden for at få køkkenet, præcis som de ønsker det.

Men hvad så, når køkkenet er 10-20 år gammelt, og måske er ved at være godt slidt at bruge og se på?

Er jeres køkken slidt at se på i jeres bolig, eller drømmer I blot om lidt fornyelse, kan I overveje, om I vil lave en hel køkkenrenovering eller blot pifte køkkenet lidt op. Ved at give det en makeover frem for et helt nyt køkken, slipper I for at bruge mange penge på renoveringen. Samtidig risikerer I også, at køkkenet alligevel rives ned, når en ny familie skal overtage huset, og så vil I ikke få ekstra for huset selvom det er moderniseret. Sidst, men ikke mindst kan I med en makeover nøjes med at pifte nogle af tingene op, til et langt mindre budget og stadig beholde noget af charmen ved jeres gamle køkken.

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvordan I pifter det gamle køkken op, så det både er flot at se på, men også fungerer i praksis.

Ny vask og armatur

Ofte er det ganske få midler, der skal til for at et køkken ser nyt eller nyere ud. I kan nemt få et flot udseende i køkkenet ved at udskifte jeres gamle vask, der har holdt i årtier, til noget mere nyt og lækkert. I kan eks. vælge at få en silgranit vask, som både er nem at holde, men også er flot at se på. Vælg gerne en stor vask, så der er god plads. En anden god idé er at vælge en vask, der er underlimet. Det gør det meget lettere med rengøring.

Armaturet skal gerne passe til vasken, men der findes et hav af forskellige slags, som I kan vælge for at imødekomme jeres stil. Skal det være stål, messing eller granit? Valget er op til jer. Hos Byens VVS kan I nemt få en VVS-mand til at hjælpe jer med valg af armatur og installation af vask og vandhane, hvis I ikke selv har lyst. Så er I sikre på, at det bliver gjort ordentligt.

Udskift bordpladen

Mange vælger at udskifte bordpladen, når de nu alligevel er i gang med en lille køkkenmakeover. Har I i forvejen træbordplade er det måske ikke nødvendigt at skifte den, men I kan måske nøjes med at slibe den og give den en god gang olie, så den bliver fin igen. Alternativt kan I vælge at købe en ny bordplade, enten af laminat, træ eller sten, alt efter jeres budget.

Låger og greb

Alt efter budget, kan I vælge blot at male lågerne i en flot farve, så de fremstår nye eller vælge nogle helt nye. Det billigste er selvfølgelig at male dem. Har I mod på det, kan I male en anden fave end hvid, som eks. grå, grøn eller blå.

Når I nu alligevel er ved at pifte lågerne op, kan I også tilføje et par nye greb. Her er også mange muligheder for at sætte jeres eget præg på dem med eks. med flotte messing greb, porcelænsknopper, der gør udtrykket landligt eller måske et par rå lædergreb.

Giv væggene et løft

En af de ting, der hurtigt kan give et rum en følelse af hygge og ro, er farven på væggen. Er I træt af den samme hvide farve, kan I vælge at lade en eller flere vægge blive malet i en anden farve. Det kan være alt fra petroleumsblå til pastelgrøn. Det vigtigste er, at farven matcher stilen og jeres personlighed.

Glem ikke lamperne

Belysningen i køkkenet er enormt vigtigt for at skabe et rum, der er hyggeligt at være i, og som indbyder til familiehygge og madlavning. Tag derfor på udkig efter et par anderledes og mere hyggelige lamper, så I kan få den rette stemning i køkkenet.

Væk med fliserne

fliser i køkken males overMange gamle køkkener har fliser enten helt eller delvist i køkkenet. Er I trætte af at se på disse, eller er de blevet slidte at se på, kan I enten vælge at udskifte dem med nogle nye, fjerne dem og sætte en stænkplade op, eller male dem over med almindelig hvid maling. Alle metoder kan give et anderledes udtryk til rummet.

Giv rummet personlighed

Det vigtigste i en køkkenmakeover er, at I indretter og laver om, så det både passer til jer og til huset. Sæt også gerne jeres personlige præg ved at indrette med skønne eller antikke elementer, sætte krydderurter i vindueskarmen eller hænge billeder eller plakater op. På den måde vil I føle det mere hjemligt og det vil være rart at være i rummet.