ældre par foran bolig

Det hjælper en boligadvokat med

af Redaktionen
18. august 2022
Kommentarer 0

Har I brug for at skifte boligen ud med en mindre? Eller har I brug for mindre vedligeholdelse i en bolig?

Der er mange årsager til, at I som pensionister måske ønsker at skifte jeres nuværende bolig ud med en anden. Når I skal se efter jeres næste bolig, er det vigtigt at have tænkt over, hvad der er jeres behov, så I ikke ender med at være i tvivl, når I står i situationen. Samtidig er det en god idé at få hjælp fra familie og venner til at finde frem til den helt rette bolig og beliggenhed. I kan også vælge at få hjælp fra en boligadvokat, så I er sikre på, at alt forløber korrekt. Er I i tvivl om, hvad en boligadvokat kan hjælpe jer med, kan du blive klogere i nedenstående artikel.

Hjælp til købsaftalen

Det er langt fra alle, der har forstand på kontrakter og aftaler, når det gælder bolighandler. Oftest er disse skrevet i et juridisk sprog, hvilket kan være en smule svært at forstå for de fleste. Med boligkøb hos en advokat får du hjælp til at gennemgå den vigtigste aftale, der vedrører jeres kommende bolig – nemlig købsaftalen. En grundig gennemgang af købsaftalen er med til at sikre jer, hvad det er I skriver under på, så I ikke risikerer at købe ”katten i sækken”. I får således en særdeles sikker handel med en boligadvokat inde over.

Indhenter BBR meddelelser m.v.

En BBR-meddelelse er et offentligt dokument, hvori du finder informationer om boligens byggeår, boligareal, antallet af værelser, tekniske forhold og mange andre ting, du har brug for at vide om din kommende bolig. En BBR-meddelelse er vigtig at have i hænde, da I har brug for al den information om jeres kommende bolig, som muligt. Med en advokat ved jeres side kan I få denne til at indhente og få styr på denne, og slippe for meget af besværet selv.

Gennemgår andre vigtige dokumenter

Det er ikke kun købsaftalen, som boligadvokaten gennemgår med jer. Også dokumenter som servitutter, lokalplaner, energimærkning og andre vigtige dokumenter bliver gennemgået i fællesskab. Med hjælp og vejledning fra boligadvokaten får I dermed også svar på, om boligen er en god investering eller om I bør finde en anden bolig.

Udarbejder og tinglyser skøde

Er drømmeboligen omsider fundet, skal I selvfølgelig afgive et bud. Hvis buddet accepteres af sælger, kan I komme videre i handlen. Efter købssummen er deponeret hos ejendomsmægler, er det boligadvokatens ansvar at berigtige handlen, hvilket betyder, at der udarbejdes et skøde som tinglyses, og herefter er det også boligadvokaten, der udarbejder en såkaldt refusionsopgørelse.

Advokat til boligkøb er en god idé

ældre par sammen med advokatEn boligadvokat er en rigtig god til at have med sig, når I skal bruge hjælp til boligkøb. Udover at assistere med hjælp ved ovenstående, hjælper en boligadvokat også med mange andre ting, og det kan for mange give en vis tryghed i en bolighandel. Med en advokat sikrer I jer nemlig, at I får en sikker og god handel I kan være tilfreds med fremadrettet.