Slip fri af din angst

af Redaktionen
22. april 2022
Kommentarer 0

Angst er noget, rigtig mange mennesker døjer med, og det er en ganske naturlig følelse, der kan opstå i kroppen. Desværre oplever nogle, at angsten kan være invaliderende for dem og deres dagligdag.

Selvom den ældre generation ikke har lige så stor sandsynlighed for at udvikle angst, som den yngre del af befolkningen, kan angst stadig opstå hos denne befolkningsgruppe. Det skyldes, at angst ofte kan opstå i sammenhæng med andre psykiske lidelser som eks. stress eller depression. Ofte kan angst også opstå i forbindelse med, at der er sket ændringer i din hverdag. Det kan eks. være, at du er blevet pensionist, at din ægtefælle er bortgået eller at du føler dig ensom. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på, om du oplever symptomer på angst, og hvad du kan gøre for at afhjælpe disse. I denne artikel kan du blive klogere på, hvilke symptomer der er ved angst, og hvad du kan gøre for at slippe af med din angst.

Hvad er angst og symptomerne herpå?

Angst er en følelse i kroppen, som vi alle oplever på et eller andet tidspunkt i vores liv. Angst er en følelse, hvor kroppen reagerer på en situation, som opfattes farlig. I de fleste tilfælde er denne situation ikke farlig, men dette kan kroppen ikke skelne imellem, og derfor reagerer vi voldsomt på en situation.

Symptomer

Symptomerne på angst er mange, og det er ikke alle der er til stede, hvis du har angst. De typiske er dog:

  • Svimmelhed
  • Problemer med at sove
  • Problemer med at koncentrere sig
  • Hjertebanken og uro i kroppen
  • Kvalme
  • Vejrtrækningsbesvær

Hvis du oplever nogle af symptomerne, er det vigtigt, at du søger professionel hjælp. En læge kan hjælpe med at diagnosticere dig, og efterfølgende er der flere metoder, du kan benytte, hvis du vil af med din angst.

Psykologhjælp

Er du hårdt ramt af angst og påvirker det din hverdag i udpræget grad, så kan det være en god idé at søge hjælp hos en psykolog. En psykolog kan hjælpe dig med at finde frem til årsagen for din angts og bearbejde den.

Hypnose

Et alternativ til psykologhjælp er hypnose. Hypnose er blevet mere og mere udbredt, og derfor er det også en effektiv metode til at blive fri af angsten. Hypnose mod angst foregår ved, at der arbejdes med problematikker der ligger i dit underbevidste sind. På den måde kan det give hurtigere resultater, fordi der bliver arbejdet med de vigtigste problemer.

Motion

Motion er i sig selv ikke en behandlingsform, men ikke desto mindre er det et effektivt redskab, hvis du gerne vil slippe fri af angsten. Motion er med til at øge endorfinerne til hjernen, som bevirker, at du føler dig glad. Dette kan være med til at mindske angst symptomer.

Tal med andre

trist dame og ung dame Indimellem er det måske fristende at lukke sig inde, hvis du lider af angst, men dette kan blot forværre situationen. Derfor er det vigtigt, at du taler med andre om, hvordan du har det. Det kan eks. være et familiemedlem, en god ven eller veninde, eller andre som også lider af angst. Når du taler med andre om din angst, bliver du først og fremmest klogere på den, og samtidig finder du ud af, at du ikke er alene. Dette kan hjælpe på bearbejdningen af din angst.

Det er dog altid en god idé at søge professionel hjælp, hvis du døjer meget med angst og andre psykiske lidelser, uanset om det er hos lægen, psykologen eller gennem hypnose.