Få hjælp til dit rygestop og få alle sundhedsfordelene

af Redaktionen
21. december 2021
Kommentarer 0

Som ryger ved du nok, at det ikke er den sundeste vane du har fået. Men ikke desto mindre kan det være enormt svært at stoppe, hvis du først er blevet afhængig. Uanset hvor meget du gerne vil.

Flere og flere har svært ved at fastholde et rygestop af forskellige årsager, men med hypnose har du større chance for at stoppe rygningen en gang for alle. Se med her, og bliv klogere på, hvorfor hypnose er godt mod rygestop og hvilke fordele du får ud af at lægge cigaretterne på hylden.

Det får du ud af at stoppe med din rygning

Det er særligt de ældre der ofte kan have en tilgang til, at det kan være lige meget med at stoppe, fordi de alligevel har røget så mange år. Men selvom du har røget i flere år, er der stadig en stor gevinst at hente, hvis du dropper cigaretterne. Alt efter hvor længe du har holdt dit rygestop, vil du kunne mærke en effekt allerede efter et par timer, uger, måneder og år.

Derudover vil du selvfølgelig også kunne mærke andre sundhedsmæssige fordele i kroppen, når du stopper med din rygning. Du vil bl.a. slippe for, at alt i hjemmet lugter af røg. Du slipper desuden for at skade andre i dine omgivelser med din røg, når de bliver udsat for passiv rygning. Samtidig oplever du, at din vejrtrækning, lugtesans og overordnet helbred bliver forbedret, så du vil have mere energi.

Nedenfor kan du læse de forskellige helbredsmæssige fordele der kommer over tid. På sigt vil du kunne opleve en tilværelse og et helbred som om du aldrig har røget.

Efter de første minutter

Kort tid efter du har slukket din aller sidste cigaret, vil du opleve, at din puls og din temperatur bliver normal igen, særligt på hænder og fødder. Samtidig udsætter du ikke længere andre i dine omgivelser for passiv rygning.

Efter de første timer

Når der er gået de første ca. 8 timer har du nedsat din risiko for at udvikle blodpropper, og dit høje indhold af kulilte i kroppen er ved at være ude af kroppen og nede på et normalt tal.

Efter de første 2-3 døgn

Når du har været røgfri i et par døgn, vil du langsomt kunne fornemme, at din lugte- og smagssans er ved at vende tilbage til det normale.

Efter de første måneder

Når der er gået nogle måneder fra din sidste cigaret, begynder du at få et større overskud, samtidig med, at du vil opleve en forbedret lungekapacitet og mindre hoste som skyldtes de mange års rygning. Vejrtrækningen forbedres ligeså.

Efter 5 år

Din risiko for at få lungekræft og risikoen for at dø af dette er stort set halveret ift. hvis du stadig røg. Samtidig vil din risiko for at få blodpropper være stort set lig med risikoen for en ikke-ryger.

Efter 10 år

Har du været røgfri i 10 år, er din krop næsten på niveau som med en, der aldrig har røget. Det betyder, at din risiko for blodpropper og risikoen for at dø af kræft er minimeret væsentligt fra da du røg, og du vil derfor kunne mærke stor forskel på din krop og overordnet helbred.
Selvom det måske føles som lang tid, vil det sagtens kunne betale sig at stoppe med sin rygning, også selvom du måske når at opleve en røgfri tilværelse på 10. år.

Hypnose mod rygestop

Rigtig mange af de som har forsøgt at stoppe med at ryge, har også opgivet håbet og er begyndt igen. Selvom ønsket til et rygestop er stort, kan det være svært at komme i gang eller fastholde, hvis du ikke bruger de rette værktøjer til dig og dine behov.

I stedet for at blive afhængig af forskellige alternativer til cigaretter, som eks. e-cigaretter eller andre nikotinprodukter, bør du tage et kig på hypnose. Hypnose rygestop er en særdeles effektiv behandling mod rygestop. Med hypnose vil du opleve, at du helt får fjernet din trang til cigaretter, og dermed ikke kommer til at savne dem, som det måske er tilfældet med andre metoder. Du får bearbejdet og kommer til bunds i, hvorfor du ikke selv kunne stoppe, og du vil med tiden få kontrollen tilbage.
Det vigtigste, når du gerne vil bruge hypnose til dit rygestop er at finde en, som bruger de nyeste værktøjer inden for hypnoterapi og som ved, hvad du går igennem.

Selvom du er 60+ er det ikke helt ligegyldigt at stoppe med din rygning, da du stadig kan øge din levetid med et par år. Så kan du se frem til ekstra tid sammen med dine børn, børnebørn eller andre du holder af.