5 fordele ved at spise fiskeolie

af Redaktionen
4. juni 2021
Kommentarer 0

Fiskeolie er efterhånden et velkendt kosttilskud grundet dens mange sunde egenskaber. Fiskeolie er nemlig antiinflammatorisk og samtidig godt for en hel række andre ting.
Fiskeolie består af omega-3 fedtsyrer som er en af de vigtigste fedtsyrer for vores kroppe. Da vi ikke selv kan producere omega-3 i kroppen, må vi få den daglige dosis gennem vores kost eller et kosttilskud.

Hvis du derfor vil fremme din sundhed eller forebygge eventuel sygdom senere i livet, bør du overveje at indtage fiskeolie som en del af en varieret kost. Her får du 5 gode grunde til, hvorfor du bør spise fiskeolie.

Godt imod hjertet

Det er bevist, at fiskeolie har en gavnlig effekt for hjertet. Dette skyldes, at fiskeolie stabiliserer hjerterytmen, hvilket giver dig en lavere risiko for hjerterytmeforstyrrelser. Det betyder, at fiskeolie kan nedsætte risikoen for hjertetilfælde.

Godt for kredsløbet

Fiskeolie nedsætter risikoen for blodpropper i kroppen fordi olien modvirker, at blodet klumper sammen og derved danner blodpropper.

Godt imod gigt og ledsmerter

Fiskeolie er rigtig godt, hvis du lider af gigtsmerter og/eller får gigtmedicin. Den sunde olie er nemlig antiinflammatorisk, hvilket betyder, at den dæmper betændelse og smerter i kroppen. Endvidere kan den antiinflammatoriske virkning fra fiskeolien også nedsætte risikoen for åreforkalkning.

Godt for øjnene

Ligesom resten af kroppen har brug for omega-3, har vores øjne det også. Vil du derfor gerne gøre noget godt for dine øjnes sundhed, så er det frem med fisken eller kosttilskuddet. Fiskeolie har nemlig vist sig at nedsætte risikoen for at få en alvorlig øjensygdom.

Godt for huden

Mange af os bruger penge på at smøre ansigtet og kroppen ind i lækre cremer og des lige for at holde huden glat og smuk, men faktisk er det ligeså vigtigt at smøre huden indefra. Omega-3 er rigtig godt for huden, da det er med til at gøre huden sund og smidig, samt nedsætte irritation i huden. Derudover giver det også en masse fugt til huden som er med til at holde huden ung.

Hvor meget skal du have om dagen?

Anbefalingerne lyder på, at du skal spise 350g fisk om ugen, hvoraf de 200g skal komme fra fede fisk. Fiskeolie findes i flere forskellige slags fisk, herunder er de bedste bl.a.:

  • Laks
  • Makrel
  • Ål
  • Hellefisk
  • Stenbiderrogn
  • Sild
  • Sardiner

Hvis du har problemer med at spise den anbefalede mængde af fisk, kan et kosttilskud være vejen frem. Hvis du spiser fiskeolie som kosttilskud, anbefales det at spise mellem 600-1000 mg omega-3 om dagen, hvoraf den daglige dosis af EPA og DHA skal være på minimum 250mg.

Fiskeolien fra Pikasol indeholder den daglige anbefalede mængde omega-3 fedtsyrer, og er derfor et godt bud på en god og koncentreret fiskeolie. Samtidig har Pikasol lavet deres fiskeolie med anti-opstød, så du slipper for at få sure opstød, når du indtager tilskuddet. Endvidere findes deres fiskeolier i forskellige varianter, både med D-vitamin, ingefær eller hørfrøolie. Sidstnævnte kan bidrage med nedsættelsen af kolesteroltallet.

Den daglige dosis af EPA og DHA må gerne være højere, men helst ikke lavere, da du dermed ikke opnår den gavnlige effekt. Hvis du vil indtage fiskeolie som en form for behandling, bør du indtage en større mængde end ovenstående. Snak evt. med din læge om, hvad der kan være gavnligt for dig.