Derfor bør du skrive postkort på din ferie

af Redaktionen
28. februar 2020
Kommentarer 0

Postkortet er efterhånden så godt som uddødt og er i høj grad blevet erstattet af telefonopkald, e-mails og andre online kommunikationsformer. I dag benytter vi i højere grad Facebook, e-mails og SMS/MMS, når vi gerne vil sende en hilsen hjem til børnene og børnebørnene på rejsen.

Men ved at sende en hilsen på SMS/MMS eller Facebook går man glip af alt det hyggelige ved at sende et postkort; at finde det helt rigtige postkort med et flot billede af området, købe frimærker, sætte sig ned et uforstyrret sted og skrive 100 ord om, hvad man har oplevet på ferien og til sidst tilføje adressering, så man er sikker på at postkortet, når frem til den rette modtager. Men der er mange andre gode grunde til at skrive postkort på ferien. Dem kan du læse om herunder.

Du får øvelse i at skrive kort og godt i hånden

Et postkort bliver skrevet i hånden, og netop fordi alt andet i dag er digitaliseret, er det en sjældenhed, at vi sætter os ned og skriver i hånden. Et postkort er desuden også meget anderledes fra andre kommunikationsformer, som du måske til dagligt bruger, som eksempelvis mail, hvor du har ubegrænset plads til at skrive.

Samtidig er et postkort også meget anderledes end blot at sende et billede med et par linjer i en MMS eller på Facebook. Et postkort har begrænset plads, men stadigvæk tilstrækkeligt med plads til, at du kan fortælle om mange af dine oplevelser. Det er derfor en god øvelse at skrive et postkort, hvor du skal forsøge at give din modtager et indblik i din fantastiske ferie, men samtidig skal fatte dig forholdsvist i korthed.

postkort

Du viser, at du tænker på din modtager

I en travl hverdag er det ikke altid, at man husker at få snakket med eller skrevet til alle. Der kan være mange andre ting, der optager ens tid. På ferien har du fri og mulighed for at tage dig tid til at sidde og skrive et postkort til dem, som du måske ikke lige får talt med i hverdagen. Dine børn og børnebørn skal selvfølgelig heller ikke snydes for et postkort.

Ved at skrive til dem, bliver de opmærksom på, at du tænker på dem og mindes dem, selvom du befinder dig flere kilometer væk på en skøn afslappende ferierejse. Du vil med garanti opleve, at alle dem du skriver til, vil synes at det er en sød tanke og sætte pris på, at du giver dig tid til at skrive til dem.

Du giver modtageren en uforglemmelig hilsen

Fordi det er så sjældent, at vi modtager håndskrevne postkort, er det også noget vi lægger mere mærke til. Derfor vil et håndskrevet postkort også skabe mere opmærksomhed hos modtageren end en SMS, Mail eller Messenger-besked. Et postkort er kortfattet og hyggeligt at modtage, og fordi det er håndskrevet er det også mere personligt. Det fortæller din modtager, at du har tænkt på vedkommende på din ferie, og er personen er umagen værd at skrive og sende et postkort til.

Et postkort har med andre ord mere værdi hos modtageren, fordi den er mere personlig, og fordi det er en så sjælden kommunikationsform i dag. Du kan derfor også være helt sikker på, at modtageren af dit postkort vil sætte stor pris på det, og sætte det op på køleskabet, hvor det vil hænge som et evigt minde.