Hold håret sundt – Sådan plejer du håret bedst

af Redaktionen
29. januar 2021
Kommentarer 0

Hår og hårpleje er en del af vores personlige udtryk, uanset hvor gamle vi end måtte være. Behovet for hårpleje kan dog ændre sig gennem hele livet. Som ung kan der være behov for mere hårvask eller mere pleje pga. diverse styling apparater- og produkter. Men selvom du bliver ældre, kan du stadig med fordel sørge for, at dit hår får den rigtige pleje.

Gennem hele livet taber vi løbende hår, men uden rigtig at lægge mærke til det. Det er en del af hårets cyklus, og den ændrer sig med alderen. Når du bliver ældre, vil du opdage, at håret vokser langsommere, men også bliver tyndere. Derfor skal du sørge for at give håret den rette pleje, der passer til din hårtype og dit behov. Så opnår du nemt et sundt hår.

Hvor tit skal du vaske håret?

Hvor tit du skal vaske hår er meget individuelt. Det er nemlig meget forskelligt, hvor meget talg vores hår og hovedbund producerer. Jo mere talg du producerer, des oftere kan du have behov for, eller føle, at du skal vaske håret.

Generelt set producerer ældre mennesker mindre talg end unge. Dette medfører, at ældre mennesker ofte kan have tendens til tørt hår og hovedbund. Derfor er det måske kun nødvendigt at vaske håret 1 eller 2 gange om ugen, hvis du vil holde dit hår sundt.

Tag et kig på dit hår, og mærk efter, om det er fedtet eller lugter. Det er kun dig selv, der bestemmer, hvor ofte du vil vaske håret.

Den rette pleje til et sundt hår

På trods af, at vi oplever en langsommere hårvækst og tyndere hår, når vi ældes, kan du stadig gøre dit til at få et sundt hår. Med den rette pleje undgår du, at håret bliver kedeligt og livløst at se på. Om du er 50, 60 eller 65+, har dit hår godt af lidt pleje og omsorg.

Brug shampoo og balsam hver gang

Uanset, hvor ofte du føler, du bør vaske dit hår, skal du som udgangspunkt altid benytte en god shampoo og balsam, der passer til din hårtype. En god shampoo og balsam er for håret, hvad en rens og ansigtscreme er for dit ansigt.

Hos Rudolph Care finder du både balsam og shampoo, som er svanemærkede, og som derfor ikke indeholder en masse skadelige stoffer. Deres shampoo og balsam er milde produkter, som renser skånsomt og effektivt. Produkterne er nemlig lavet med omtanke for både dig og miljøet.

Vær forsigtig med håndklædet

Når vi tørrer hår, er vi som oftest vant til at benytte et håndklæde til formålet. Det er dog langt fra den bedste metode til at tørre dit hår. Når du gnider/gnubber håret tørt i et håndklæde, slider du på håret og gør mere skade end gavn. Håret er allermest skrøbeligt, når det er vådt, og det vil derfor knække nemmere. Brug i stedet et mikrofiberhåndklæde eller en gammel bomulds t-shirt.

Tryk det meste af vandet ud i badet, og kram resten af vandet forsigtigt ud med mikrofiberhåndklædet eller t-shirten. Disse to muligheder skader ikke dit hår på samme måde, og du slipper for tørt og kruset hår.

Undgå overdreven brug af varmeapparater

Brugen af varmeapparater skader håret. Når det så er sagt, betyder det ikke, at du ikke må bruge varmeapparater. Dog er det en god idé at benytte et varmebeskyttende produkt inden, som beskytter mod varmen fra disse.

Når du tørrer håret, er det desuden vigtigt at tørre håret, indtil det er helt tørt. Brug også gerne den kolde luft, så du sparer på varmetilførslen til håret.

Alternativt kan du lade håret lufttørre eller finde alternativer til din styling.

Tag et smut til frisøren

En gang imellem kan det være nødvendigt at tage et smut forbi frisøren, hvis dit hår trænger til ekstra kærlig pleje eller en gang klipning. En frisør kan hurtigt se, hvordan hårets tilstand er, og kan hurtigt vejlede dig i, om du gør det rigtige, eller der kræver lidt mere.