robotplæneklipper

Sådan vælger du den rette robotplæneklipper

af Redaktionen
6. juni 2023
Kommentarer 0

En robotplæneklipper kan være et rigtig godt værktøj til dig, der er senior og måske ikke har kræfterne til at slå græsset på anden vis. En robotplæneklipper skal blot startes, og så klarer den hele arbejdet for dig.

Men selvom det er nem og hurtig løsning, er det ikke helt billigt. Samtidig er der et hav af forskellige robotplæneklippere på markedet, hvilket kan gøre det svært at vide, hvilken type, du skal vælge. Derfor har vi samlet et par gode fif og råd til, hvad du skal overveje ved køb af en robotplæneklipper, så du får den rigtige med hjem fra starten af.

Se på havens størrelse

En af de vigtigste ting du skal se på, inden du vælger din robotplæneklipper, er størrelsen på haven. Er din græsplæne ikke ret stor, er der heller ingen grund til at købe en stor og dyr plæneklipper, der har kapacitet til det dobbelte eller mere. Er din have til gengæld til den store side, skal du se efter en større robotplæneklipper, som kan klare det areal, din have er på. En større plæneklipper vil samtidig ofte også betyde, at den vil være dyrere, og muligvis have flere funktioner. Alt sammen noget, der er godt til en stor have.

Se på havens ”indretning”

Udover at se på havens størrelse, bør du også se på, hvordan haven er indrettet. Her tænker vi naturligvis på, om du er ejer af ren græsplæne, eller om du har mange forskellige bede og ”forhindringer” i haven. Jo flere bede og andre forhindringer, eks. trampoliner, jo mere skal du tænke over størrelsen på plæneklipperen. Nogle plæneklippere har sværere ved at gå udenom forhindringer, så dette skal du huske at overveje også. Her kan det være smart med en lille robotplæneklipper, der nemt kan styre uden om bede og andre forhindringer.

I forlængelse heraf, bør du også vælge en plæneklipper med sikkerhedsfunktioner som eks. gør, at maskinen fjerner sig, hvis den støder ind i forhindringer i haven.

Plæneklipperens klippeteknik

I det store udvalg af plæneklippere er der flere forskellige metoder at klippe på, herunder bl.a. cylinderklip og roterende blade. Vælg en maskine, der klipper efter, hvad der er bedst for din græsplæne.

Tænk over levetiden på batteriet

Dette punkt afhænger også af, hvor stor din have er. Jo større have, jo større plæneklipper har du formentlig behov for, og samtidig en der kan holde længe uden at lade. Det tager tid at klippe en stor have, og derfor er det vigtigt at se på batterilevetiden, og hvor længe den er om at oplade.

Husk brugervenligheden

mand med robotplæneklipperSelvom det ikke er dig selv, der står for at klippe græsset, kan du gøre klogt i at vælge en maskine, der er brugervenlig også. Du skal gerne selv med nemhed kunne justere eks. klippehøjden på maskinen uden at skulle hive fat i manualen flere gange i træk.

Skal den være tyverisikret?

Robotplæneklippere et populært blandt tyve og derfor bør du overveje, om den nye maskine skal være sikret mod tyveri. Alt efter hvilken model, du vælger, kan der være forskellige former for tyverisikring på.

Tjek anmeldelser inden køb

Når du har udset dig en specifik plæneklippermodel, kan du som sidste led i processen kigge på anmeldelser af produktet. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over, om maskinee er pengene værd, og om prodicenten ligeledes er til at få kontakt med, hvis der opstår problemer.

Fastlæg et budget fra start

Som tidligere nævnt, kan det være en dyr affære at investere i en robotplæneklipper. Derfor kan du med fordel lægge et budget, som du bør holde dig til. Derved bliver du ikke fristet af dyrere modeller med samme funktioner, som den du har udset dig.