renovering-af-badevaerelse

Nyt badeværelse: Sådan planlægger du en renovering af badeværelset

af Redaktionen
9. oktober 2020
Kommentarer 0

Når børnene er fløjet fra reden, er der mange, der vælger enten at sælge huset eller at få foretaget nogle renoveringer og udskiftninger i hjemmet. Måske har huset set bedre dage, eller måske er der ikke blevet udskiftet nogle store installationer fra før børnene var små.

Det kan dog også være, at du bare ønsker, at der skal ske noget nyt i huset og derfor gerne vil have nyt køkken, lagt nyt gulv i alle rum eller have renoveret badeværelset.

Hvis det er det sidste, du ønsker, og du har planer om at få renoveret badeværelset, er du kommet til det rette sted. Her giver vi dig nemlig gode råd til, hvad du skal overveje, når du skal have nyt badeværelse og i gang med renoveringen.

Planlægning af badeværelsesrenoveringen

Før du går i gang med den helt store badeværelsesrenovering, er det en god idé at planlægge renoveringen og gøre dig nogle overvejelser i forhold til, hvordan du ønsker, at dit badeværelse skal se ud.

Badeværelset er det rum i huset, som er dyrest at renovere i forhold til dets størrelse. Derfor er det også vigtigt, at du grundigt overvejer og planlægger, hvordan dit drømmebadeværelse skal være.

Her bør du først og fremmest overveje, hvad du ønsker at lave om. Skal hele badeværelset renoveres, eller er det blot dele af badeværelset, der skal moderniseres? Tænk over, hvad du godt kan lide ved dit nuværende badeværelse, og hvad du ønsker, der skal være i dit nye badeværelse.

Det kan for eksempel være, at du synes, at badeværelsets størrelse er som den skal være, men at du gerne vil have nye badeværelsesfliser, to håndvaske eller mere opbevaringsplads under eller over håndvasken.

Det kan også være, at du drømmer om at få et lækkert badekar eller en større brusekabine. Find frem til alt det du ønsker i dit nye badeværelse og overvej, hvor du vil gå på kompromis, hvis økonomien ikke rækker til alle dine ønsker.

Vælg indretning og badeværelsesstil

badevaerelsesinterioer

Når du har overvejet og måske skrevet alle de ting ned, som du ønsker skal laves om i dit nye badeværelse, kan det være en god idé, at du tænker mere specifikt over, hvordan badeværelset skal indrettes, og hvilken badeværelsesstil du ønsker. Skal badeværelset være klassisk og minimalistisk, retro, personligt eller moderne?

Her kan du eventuelt hente inspiration i diverse boligmagasiner, på internettet eller i boligforretninger, der kan hjælpe dig med at finde frem til lige præcis den stil du ønsker. Husk dog at en personlig eller meget moderne stil kan være fint, men at en klassisk badeværelsesstil måske kan være at foretrække, hvis du har planer om at sælge dit hus indenfor den nærmeste fremtid.

I forhold til indretningen kan det desuden være en god idé at tage en arkitekt med på råd, der kan hjælpe dig med at se indretningsmuligheder. En arkitekt kan desuden hjælpe dig med at sørge for at badeværelset bliver indrettet optimalt og funktionelt, så pladsen på badeværelset bliver udnyttet bedst muligt. I forhold til installationer som badekar og håndvaske kan det også være en god idé at tage en VVS med på råd.

Læg et budget for renoveringen

Efter du har besluttet dig for, hvordan dit badeværelse skal indrettes og haft en indretningsarkitekt og en VVS med på råd, skal du i gang med at lægge et budget. Her skal du skabe dig et overblik over, hvad badeværelsesrenoveringen vil komme til at koste.

Har du fået nogle priser fra en VVS eller selv indhentet et tilbud på renovering af badeværelset, kan du bruge disse tal i dit budget. Hvis ikke, må du lave nogle overslagspriser, som kan give dig en idé om de samlede udgifter for renoveringen.

Ved at lave et budget kan du på den måde finde ud af, om du har råd til dit drømmebadeværelse, eller om du må gå på kompromis med nogle af dine ønsker. Skal du låne penge i banken til renovering af dit badeværelse, kan det også være en god idé at høre banken om muligheden for et lån.

Få en VVS-installatør til at udføre renoveringen

Når økonomi, planlægning og indretningsidéer er på plads, er det bare den praktiske udførelse af badeværelsesrenoveringen, der mangler. Uanset om hele badeværelset skal renoveres, eller det kun er dele af badeværelset, der trænger til en opgradering, vil du typisk få brug for en VVS-installatør.

Selv hvis du foretager det meste er renoveringen af badeværelset selv, er det nemlig ifølge lovgivningen ikke tilladt selv at udføre arbejde på de faste VVS-installationer på badeværelset.

Denne VVS i Randers er en autoriseret VVS-installatør og specialiseret i badeværelser. Denne VVS kan dermed både hjælpe dig med at installere og montere vask, bad, afløb, toilet og armaturer samt give dig gode råd og vejledning i forhold til badeværelseinstallationer og badeværelsesudstyr.