aeldre-skal-flytte

Ny ældrebolig – Hvor skal du flytte hen?

af Redaktionen
29. januar 2020
Kommentarer 0

I takt med at du er blevet ældre, kan det være, at du er kommet til et punkt, hvor du begynder at gentænke dit liv og overveje fremtiden. Det kan være, at alle børnene fløjet fra reden og flyttet hjemmefra, og du begynder derfor nu at overveje, hvad der skal ske med dit liv og måske også din boligsituation.

Mange føler, når de bliver ældre, at det hus der tidligere var fyldt med højrøstede stemmer, glæde og latter, pludselig føles stort, tomt og trist, når børnene er flyttet hjemmefra og selv er blevet voksne. I takt med at du fortsat bliver ældre, skal du også begynde at tænke over, hvordan dit liv kommer til at ændre sig og se ud i fremtiden. Det er ikke til at vide om dit liv tager en markant drejning, og du pludselig bliver gangbesværet, så du ikke længere kan varetage de samme huslige opgaver.

Det er derfor en god idé, at du allerede nu begynder at overveje, om det hus du sidder i nu, er det hus, som du skal tilbringe resten af dine dage i. Hvis det ikke er det, kan det være, at du skal begynde at tage skridtet videre mod at finde en ny bolig til dig selv, mens du stadig er frisk og har det godt.

aeldrebolig

I byen eller på landet

Hvis du er på udkig efter en ny bolig, skal du tage stilling til, om det er et lille hus på landet, du er ude efter eller en lejlighed inde i byen. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og derfor afhænger det i høj grad af, hvad du er mest til.

En lejlighed eller et hus i byen giver dig mulighed for at være tættere på alle de ting, som bylivet tilbyder. Hvis du godt kan lide at tage på museer, på café eller i biografen, er det ofte en fordel med en bolig i byen, da du der kan være tættere på disse ting. Samtidig er der ofte også mere liv inde i byen end ude på landet. Ulempen ved at flytte til byen er, at priserne på både huse og lejligheder ofte ligger i den dyrere ende. Der er desuden ofte mere larm og mere trafik inde i byerne end på landet.

I en bolig på landet er der meget mere fredeligt og mere ro end inde i byen. Her har du samtidig også mulighed for at have din egen have, hvor du kan tilbringe din tid på varme sommerdage helt uforstyrret. Vælger du et hus på en villavej, er der ofte også mere naboskab og sammenhold, end man ville opleve inde i byerne. En ulempe ved at bo på landet er, at det kan blive kedeligt i længden. Er man typen, der har brug for noget at fordrive tiden med, som ikke indebærer havearbejde, kan det i stedet være en god idé at flytte ind til byen.

Få hjælp til at finde en ældrevenlig bolig

Hvad end du vælger at flytte på landet eller ind til byen, kan det være nødvendigt med lidt hjælp til at finde den helt rigtige ejerlejlighed eller hus til dig. Det kan denne ejendomsmægler i Allingåbro hjælpe dig med.

Er du på udkig efter en ældrevenlig bolig, kan du desuden have nogle specifikke krav, som boligen skal kunne leve op til. Det kan være, at boligen ikke skal være for tæt på trafikken, eller at det skal være et etplanshus eller en ejerlejlighed i stueetagen. Dermed kan det også være en god idé at kontakte en ejendomsmægler for at få gode råd og vejledning.